De Medezeggenschapsraad

Ouders hebben op de Anne Frank een belangrijke stem op onze school, ook als het gaat om beleidsmatige zaken. Dit is officieel geregeld in medezeggenschapsraad (MR).

De medezeggenschapsraad bestaat op de Anne Frank uit 4 personen; 2 ouders en 2 leerkrachten. De MR heeft een aantal wettelijk vastgelegde bevoegdheden: het adviesrecht en het instemmingsrecht op het gebied van allerlei onderwijskundige zaken. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld het tot stand komen van de schoolgids, de aanschaf van nieuwe methodes en afspraken die gemaakt worden over de onderhoud van het schoolgebouw.

Naast de MR is er binnen ons bestuur ook een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Hier worden beleidsmatige zaken vanuit ons bestuur, Stichting OVO, besproken. Vanuit de MR vertegenwoordigd één leerkracht en één ouder de Anne Frank binnen de GMR.

De MR vergadert gemiddeld één keer per zes weken.

Samenstelling

Ouders:

Hanan Amhandi

Michel Cnossen

Personeel:

Yvette Bergman

Maaike van Hoek

Te bereiken via het telefoonnummer van de school.

Zie voor meer informatie over de medezeggenschapsraad één van de volgende pdf bestanden:

Wat is een Medezeggenschapsraad.pdf (komt binnenkort online)

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad (komt binnenkort online)

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het werk van medezeggenschapsraden in Nederland? Informatie vindt u op de website: www.voo.nl.

Verder zijn alle vergaderingen van de MR openbaar. Dit betekent dat iedereen deze vergaderingen mag bijwonen. De data van de MR vergaderingen kunt u vinden in de agenda op onze website. Ook worden de vergaderingen via de nieuwsbrief aangekondigd.

Contact met ons opnemen kan eenvoudig via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt natuurlijk ook een van de MR leden aanspreken.